Liedjes zonder woorden

De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen, hebben een bijzonder vermogen. Ze zijn iconisch, ze blijven steken in je oor, ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen en ze herinneren je aan vroegere liefdes. Muzikanten en componisten inspireren ze tot nieuwe variaties voor nieuwe bezettingen. Door dit proces van recycling blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met harp, luit, citer, blokfluiten en viola da gamba’s.

 

Dit programma verschijnt in januari 2021 op cd onder de titel ‘Liedjes zonder woorden’.

Veel meer dan een concert... Een aangename mix van briljant spel, pakkende melodieën en aanstekelijk speelplezier. Een smakelijk muzikaal menu, een onvergetelijke belevenis!

— Ingrid Molenaar, programmeur Sint-Jorisconcerten Bredevoort

 

Hoe klinkt het? Luister naar de inspiratie-playlist

Wat een feest om zo te graven in de muziekgeschiedenis! Camerata Trajectina als muzikale archeologen met de meest spannende verhalen.

— Ilonka van den Berken, Programmeur Noorderkerkconcerten

A la Carte!

Laat uw publiek kiezen wat ze willen horen! Het programmaboekje functioneert als een menukaart. De spelers gaan in gesprek met de luisteraar en nemen de bestelling op. De kloof tussen publiek en uitvoerders verdwijnt; samen creëren we een uniek concert vol verrassingen en bijzondere verhalen.

Dit concept is ontwikkeld in samenwerking met de Noorderkerkconcerten. De ervaringen waren unaniem positief. Het publiek ervoer een grote betrokkenheid en participeerde vol enthousiasme.

Het programma is, afhankelijk van uw wensen, zowel te boeken onder de titel ‘Liedjes zonder woorden’ als onder de titel ‘Camerata à la Carte’. In het eerste geval krijgt u een samengesteld programma, in het tweede geval kiest uw publiek het programma.

 

 

Op een rijtje!

 • Bezetting:
  • Saskia Coolen – blokfluiten en viola da gamba
  • Arjen Verhage – luit, citer en barokgitaar
  • Constance Allanic – harp en viola da gamba
  • Cassandra Luckhardt – viola da gamba
 • Richtbedrag: 1600 euro
 • Repertoire: De allermooiste liederen uit de zeventiende eeuw in een instrumentaal jasje

Download de brochure!

 

Laten we praten!

 

Wij horen graag uw wensen, ideeën, suggesties en (financiële) mogelijkheden. Samen komen we er uit!

 

Arjen Verhage

 • 06-45358556
 • arjen@camerata-trajectina.nl

Sonja Heimans

 • 06-24874073
 • sonja@camerata-trajectina.nl