Een nieuw lied wy heven aen!

Ja, wij heffen een nieuw lied aan! Camerata Trajectina gaat een nieuwe cd uitbrengen, gewijd aan Luther en de Nederlanden van de 16de eeuw. Daarmee herdenken wij dat het in 2017 500 jaar geleden is dat Luther zijn 95 stellingen in Wittenberg publiek maakte en daarmee het begin van de reformatie inluidde. Met deze cd werken we aan een uniek project: we brengen de muziek rondom Luther weer tot leven op de manier zoals wij denken dat die in de Nederlanden geklonken kan hebben. Meer dan een jaar intensief onderzoek naar geschiedenis, teksten en muzikale vormen ligt aan de basis van deze cd. Op deze website staat inmiddels een uitgebreide toelichting. Maar zoals altijd bij Camerata Trajectina, heeft het resultaat van het onderzoek zijn beslag gekregen in een afwisseling van intieme zettingen en levendige arrangementen.

Wij dragen de cd op aan Louis Peter Grijp en Erik Beijer, in grote dankbaarheid voor wat zij voor Camerata Trajectina betekend hebben.

Geheel in de geest van Erik en Louis heeft Camerata Trajectina inmiddels de draad weer opgepakt met succesvolle concerten in Vlaardingen en Haarlem. In het komende Festival Oude Muziek verzorgen wij maar liefst drie concerten! Ook in het najaar hebben wij een goed gevulde agenda met reformatieconcerten, wandelconcerten in Gouda en Zutphen en een korte tournee naar de VS.
Toch voelen wij het uitbrengen van de eerste cd zonder Louis en zonder Erik als een gewichtige stap naar de toekomst.

Wij maakten de opname met:
Hieke Meppelink, sopraan; Sytse Buwalda, altus; Nico van der Meel, tenor; Marcel Moester, bariton; Jasper Schweppe, bariton; Saskia Coolen, blokfuit en viola da gamba; Constance Allanic, harp en viola da gamba; Cassandra Luckhardt, viola da gamba; Arjen Verhage, luit; Laurens Beijer, trom