Wandelconcerten “The Spirit of Place”

Op 22 april wordt de volgende editie van de wandelconcerten gehouden, in samenwerking met het Geelvinck muziekmusea en de museumjaarkaart. Deze keer strijken we neer in Leeuwarden, de culturele hoofdstad van 2018. Het publiek wandelt  onder leiding van een gids door historisch Leeuwarden en beluistert korte concerten in het Fries Museum, het Stadhouderlijk Hof en het Old Burgerweeshuis, alwaar Camerata zal spelen. De andere concerten worden verzorgd door Brisk en Musica Amphion.

Het Old Burgerweeshuis hoort tot de bijzondere gebouwen van historisch Leeuwarden en wordt slechts bij hele hoge uitzondering voor het publiek opengesteld – een geheime parel in de stad.
Camerata Trajectina zal in deze bijzondere omgeving muziek van Starter laten klinken. In 1621 publiceerde Jan Janszoon Starter zijn Friesche Lusthof in Leeuwarden. Starter was geboren uit Engelse ouders, en daarom is het niet verwonderlijk dat de meeste melodieën Engelse wortels hebben. Ook sommige Engelse teksten vertaalde hij, zoals When Daphne fair from Phoebus did fly. Zijn Doen Daphne d’Overschoone maegt werd een hit in Nederland. Ook zijn kluchtige liederen krijgen aandacht. Wat dacht u van: Meisje met je blancke billen?

Aanvang ochtendwandeling: 11 uur; aanvang middagwandeling 14.30 uur

Meer Informatie:

https://www.geelvinck.nl/concerten/wandelconcert-in-leeuwarden/