Olipodrigo in het Festival Oude Muziek

Het is muziek om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want in de zeventiende eeuw at men met de vingers. De koddige Olipodrigo belooft een uitbundig banket te worden, vol met rijk gevuld gezang, gebraden dichtkost en beschonken drankgebral. De voorstelling zal zich aan tafel afspelen en het publiek wordt meegevoerd naar een zeventiende eeuws diner: een kluchtig eetfestijn vol met muzikale lekkernijen, waarbij zowel de maag als het oor naar hartenlust gevuld wordt.

Het materiaal voor deze voorstelling komt uit ‘De koddige Olipodrigo’, een liedbundel die rond 1655 in Amsterdam herhaaldelijk is uitgegeven. De titel refereert aan het luxueuze zeventiende-eeuwse gerecht ‘de Olipodrigo’. De inhoud is even divers als omvangrijk. Drinkliederen, mopjes over de liefde, mythologische vertellingen, kluchtige platte grappen, karikaturen van Fransen en Duitsers, schunnige bruiloftgedichten en vermanende kost van dominees. Soms serieus en ontroerend, vaak kluchtig, grappig en op de man af.

Houdt u de agenda van het Festival Oude Muziek in de gaten en mis de Olipodrigo die wij gaan serveren niet! Op 27, 28, 30, 31 augustus en 1 september 2018, om 17:45 in het Paushuize te Utrecht.