Rond Rembrandt

 

‘Waer werd oprechter trouw

Dan tusschen man en vrouw

Ter weereld oit gevonden?’

Deze beroemde Rei van Burghzaten uit de Gijsbrecht van Aemstel klinkt a.s. zondag 18 november in het Energiehuis in Dordrecht. Aanvankelijk dacht men dat deze woorden uitsluitend gesproken werden. Maar sinds 2013 beschikken we – dankzij research van Louis Peter Grijp – over de originele muziek.

Rembrandt was zeer geïnteresseerd in het toneel en maakte schetsen van het toneelstuk ‘Gijsbrecht van Aemstel’ van Joost Vondel.

Terwijl Rembrandt zijn schitterende doeken schilderde, werd er in de Nederlandse Republiek veel muziek gemaakt. Tijdens dit koffieconcert in Dordrecht nemen we u mee naar de Gouden Eeuw en naar de muziek uit de tijd van Rembrandt.

Kijk voor meer informatie en tickets bij onze agenda.

 

 

CD Highlight

Acteur Willem Ruyters in de kleedkamer, klaar voor zijn rol van Gozewijn in de Gijsbrecht van Aemstel van Vondel; tekening van Rembrandt van Rijn.