Jasper Albinus

Op 27 december gaat onze serie de Klank van de Stad in samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU)  van start. Ieder jaar duiken we in de rijke muziekgeschiedenis van de Domstad en belichten bekende en onbekende muzikale episodes. Deel 1: de Utrechtse liedboekjes. Utrecht, met zijn ‘schoonheden’, werd reeds bezongen in liedbundels als het Utrechts Zangprieeltje (1649) en Erato (1646) van Leonardus Gouwerack.

De jonge spoken word-artiest Jasper Albinus zal, eigen werk voordragen en hiermee de jongste generatie Utrechtse woordkunstenaars vertegenwoordigen. Zijn dichtkunst en performance gebruikt hij als instrumenten om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar te maken. Jasper is aangesloten bij spoken word-collectief Poetry Circle en volgde de schrijfmaster Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.