Met Camerata naar het Muiderslot op 18 juni

De soundtrack van het Muiderslot

In Muiden kwamen ze allemaal, onze grote dichters uit de 17e eeuw: Hooft, Vondel, Huygens en Bredero. Zingen deden ze ook, uit volle borst! Camerata Trajectina laat het slot tot leven komen met de klanken die er 400 jaar geleden ook klonken. De frivole liedjes van Hooft, het liefdesverdriet van Bredero, de fine fleur van Huygens en de mythologische kunstwerken van Vondel. En in het midden: Maria Tesselschade Roemersdochter Visscher, de vrouw op wie ze allen verliefd waren. Beleef het mee en ervaar hoe muziek, geschiedenis en poezie samenvallen en tot leven komen in het prachtige Muiderslot.

Dit concert is onderdeel van onze residentie bij de Goede Rede Concerten in Almere. Als onderdeel van het programma ‘Pionieren in Oude Muziek’ organiseren ze een avondexcursie naar het Muiderslot met een rondleiding en een wandeling in de tuin. Het concert vind plaats in de sfeervolle ridderzaal.

Op woensdag 15 juni om 16.00 uur geeft Imre Besanger een lezing over de ‘Mythe van de Muiderkring’ in de Nieuwe Bibliotheek, Almere Centrum. Imre heeft jaren gewerkt bij het Muiderslot en kent de verhalen over de bewoners en gasten van het Muiderslot als geen ander.

Programma 18 juni:
18.00 uur busvervoer Almere-Muiderslot  – maar u kunt ook kiezen voor eigen vervoer
vanaf 18.45 uur – entree aan de Poort en vrije wandeling in de tuin
19.15 – 19.45 uur rondleiding met een gids door het Muiderslot (start op de binnenplaats)
20.00 – 21.00 uur  concert in de ridderzaal door Camerata Trajectina
Na afloop een drankje in het museumcafé

Bestel kaarten ➵