Op het ritme van de taal

De keuze van Babs Gons

Een taalproeverij! De kracht en schoonheid van het woord: een onuitputtelijke bron voor muziek en voor poëzie.

Babs Gons, de koningin van spoken word gaat als onze gastcurator op onderzoek uit naar de woordkunstenaars van weleer. Gezongen gedichten in de weelderige lyriek van de 16 en 17e eeuw staan tegenover de rauwe eerlijkheid van Babs’ eigen spoken word poëzie. 

Twee totaal verschillende werelden, met elkaar verbonden door de liefde voor woorden en zinnen. Onderga Babs’ ongekende muzikaliteit in performance, die Camerata Trajectina passend weerwoord geeft. De fluiten naast de dansende lettergrepen, de harp naast de ruisende klinkers. Reken op veelzeggende contrasten en verrassende overeenkomsten. Hoor het tijdsverschil wegvloeien op golven van dichtkunst. Beweeg mee op het ritme van de taal en het verhaal in de muziek.

We gaan op zoek naar het universele waarbij het geheel meer is dan de som der delen. Een feest van taal voor liefhebbers van muziek, een feest van muziek voor liefhebbers van taal. U bent uitgenodigd!

Babs Gons is dé koningin van spoken word

Podiumdier Babs Gons debuteerde in 2021 met haar eerste dichtbundel Doe Het Toch Maar, genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs 2022. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht. Door de maatschappelijke betrokkenheid en urgentie die uit haar werk spreekt, wordt de hedendaagse blik op onze historie in scherpe lijnen getrokken. Ze is ook initiator van de Babs’ Woordsalon, een theaterserie waarbij kunstenaars van allerlei pluimage via de kunst van het gesproken woord actuele thema’s belichten.

Op een rijtje

  • Bezetting: 6 musici
  • Richtbedrag: 3400 euro
  • Periode: november 2023
  • Repertoire: Nederlandstalig liedrepertoire door Babs Gons geselecteerd

 

Laten we praten

Wij horen graag uw wensen, ideeën, suggesties en (financiële) mogelijkheden. Samen komen we er uit!

Arjen Verhage

 

Terug naar de programmeurs-pagina