Van Peeckelharing tot Pierlala (boek)

Onmisbaar voor de echte Camerata-fan!

— Een echte Camerata-fan

In meer dan 40 jaar is Camerata Trajectina een begrip geworden in de Nederlandse podiumkunsten. Het heeft naam gemaakt met zijn voortdurende pleidooi voor de Nederlandse muziek vanaf de Middeleeuwen tot en met de 17de eeuw.

Het begon allemaal in 1974; Jan Nuchelmans en Jos van Veldhoven worden gevraagd een concert te geven en richten Camerata Trajectina op: de Utrechtse muziekvrienden. Al snel richtte het ensemble zich volledig op Nederlandse muziek en neemt Louis Grijp de leiding in het uitdenken van programma’s. In hun lange loopbaan neemt Camerata zo’n 42 cd’s en platen op en geeft ze tal van concerten op nationale en internationale podia. Maar belangrijker: er ontstaan vriendschappen voor het leven.

In 2014 viert Camerata Trajectina zijn 40 jarig jubileum. Voor deze gelegenheid schreef oude-muziekjournalist Jolande van der Klis de aanstekelijke ensemblebiografie “Van Peeckelharing tot Pierlala”. In dit prachtig geïllustreerde boek krijgt u een kijkje in de keuken van de Cameraten. U leest wat er achter de schermen allemaal plaats vond: de achtergronden van de opnames, het wel en wee op het gebied van de liefde, muzikale hoogtes en emotionele dalen. En niet te vergeten: sappige roddels en achterklap 😉

 

.