Liedjes zonder woorden

Kies de mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw

Veel meer dan een concert... Een aangename mix van briljant spel, pakkende melodieën en aanstekelijk speelplezier. Een smakelijk muzikaal menu, een onvergetelijke belevenis!

— Ingrid Molenaar, programmeur Sint-Jorisconcerten Bredevoort

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s.

 

CD Highlight

Wat een feest om zo te graven in de muziekgeschiedenis! Camerata Trajectina als muzikale archeologen met de meest spannende verhalen.

— Ilonka van den Berken, Noorderkerkconcerten

A la Carte!

Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt! Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de linde groene.

Het publiek  kiest wat ze willen horen! Het programmaboekje functioneert als een menukaart. De spelers gaan in gesprek met de luisteraar en nemen de bestelling op. De kloof tussen publiek en uitvoerders verdwijnt; samen creëren we een uniek concert vol verrassingen en bijzondere verhalen.

Saskia Coolen – blokfluiten en viola da gamba
Arjen Verhage – luit en citer
Constance Allanic – harp en viola da gamba
Cassandra Luckhardt – viola da gamba

Agenda

Bekijk alles

12 juni 2022

zondag 15.00 uur

Haarlem - Hodshon huis

Hudsonhuis - Haarlem

Liedjes zonder woorden

Kies de mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw